Όλα όσα θλετε να γνωρίζετε για το μακιγιάζ (#Bonus: φθινωπορινές τάσεις 2019)

Posted by giorgos 12/03/2019 0 Comment(s) Blog,

    

 

 

Οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο, θα έχετε ήδη αντιληφθεί την αύξηση της χρήσης του μακιγιάζ τα τελευταία χρόνια. Είτε είστε επαγγελματίες είτε όχι, μπορείτε πλέον να μάθετε την πιο προχωρημένη τεχνική, ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούσαν οι πιο γνωστοί make up artist.

 

Ας το πάρουμε λίγο από την  αρχή όμως.Ο διεθνής όρος «μακιγιάζ», προέρχεται από το γαλλικό ρήμα «maquiller» που σημαίνει αλλοιώνω ή μεταβάλλω. Ο ελληνικός όρος που χρησιμοποιείται είναι η ψιμυθίωση που προέρχεται από το ψυμίθιο -γνωστή ως η ονομασία του ανθρακικού μόλυβδου. Πρακτικά, μακιγιάζ είναι η χρήση καλλυντικών στο πρόσωπο με σκοπό ν' αναδειχθούν τα όμορφα χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου ή/και να καλυφθούν οι τυχόν ατέλειες.

 

Η ιστορία του μακιγιάζ ξεκινάει από την πρώιμη κιόλας εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου όπου, εκτός από καλλυντική σημασία, είχε και πνευματική. Στην αρχαία Ρώμη, όπως και στην αρχαία Ελλάδα, έχουμε επίσης αναφορές όπου οι γυναίκες φορούσαν το μακιγιάζ είτε για να δείξουν την κοινωνική τους τάξη, είτε για πνευματικούς σκοπούς.         

    

Στην πιο σύγχρονη εποχή, ανάλογα την δεκαετία στην οποία αναφερόμαστε, παρατηρούμε έντονες διαφορές στον τρόπο και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για ν' αναδείξουν τον εαυτό τους μέσω του μακιγιάζ. Παραδείγματος χάρη, την δεκαετία του 20 οι γυναίκες συνήθιζαν να αποτριχώνουν εντελώς τα φρύδια τους και να σχηματίζουν μία λεπτή γραμμή από πάνω. Τρεις 10ετίες αργότερα αυτό άλλαξε και, το φυσικό σχήμα του φρυδιού, άρχισε να αναδεικνύει πιο όμορφα το πρόσωπο.

 

Γυρνώντας στο σήμερα, oι make up artist στις εβδομάδες μόδας, προτείνουν ένα πιο φυσικό μακιγιάζ γνωστό και ως «no makeup look». Συγκεκριμένα, τα προϊόντα που επισημαίνουν είναι: λίγο concealer, ένα lip balm και μπόλικη μάσκαρα. Θεωρείται πως είναι αρκετά για το τέλειο αποτέλεσμα. Ολοκληρώνοντας το make up look, oι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το highlighter ή αλλιώς την «λάμψη» για την αποφυγή της ξηρής και θαμπής επιδερμίδας. Καθώς επίσης το bronzer θεωρείται «must» ακόμα και τον χειμώνα για μια πιο θερμή επιδερμίδα και δίνοντας την όψη του ηλιοκαμένου.

 

Τέλος, εννοείται πως από ένα φυσικό look δε θα μπορούσε να λείπει το ρουζ στα μάγουλα και, πιο συγκεκριμένα, στη απόχρωση του ροζ χρώματος με σκοπό να κάνουμε την επιδερμίδα να φαίνεται φρέσκια, νεανική και υγιής.

 

Όσον αφορά τα μάτια, την τιμητική τους έχουν τα μονόχρωμα μακιγιάζ σε ροζ, μωβ ή καφέ τόνους. Δε σταματάμε εκεί, όμως, αφού το glitter, όπως πέρσι, έτσι και φέτος, πρωταγωνιστεί -κυρίως σε βραδινές εξόδους- για να τραβήξει όλα τα βλέμματα στα μάτια σας και να μαγνητίσει τους πάντες. Για να καθηλώσετε με την εμφάνισή σας, μην ξεχνάτε να τοποθετείτε άφθονη μάσκαρα και μη φοβηθείτε να τολμήσετε και σε διαφορετικές αποχρώσεις πέραν του μαύρου μιας που είναι τάση που προτείνουν πολλοί make up arist.

 

Last but not least, στα χείλη προτιμήστε το κλασικό κόκκινο που, όπως πάντα, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς το μπορντώ, το μωβ και τα χρώματα του μούρου θα είναι τα χρώματα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σας.

 

Ολγα Σ.

Influencer - Makeup Expert.